Uleiuri esentiale

Aici găsiți uleiuri esențiale de calitate superioară: eucalipt, gardenia, lămâie, lavandă, pin, oregano

Ulei „Magic Oil – Life Care”, cu peste 30 de uleiuri esențiale Set 20 de uleiuri esențiale 100% grad terapeutic ● Aparate pentru aromaterapie 

Kituri - aparat aromaterapie și uleiuri esențiale


În prezent, stresul este considerat unul dintre factorii care favorizează apariția bolilor. O metodă rapidă de alungare a stresului și obținerea bunei dispoziții este aromaterapia (terapia cu uleiuri esențiale), folosită încă din timpuri străvechi. Uleiurile esențiale erau folosite de sacerdoți în timpul ritualurilor, de către alchimiști în timpul meditației, de către elitele societății în scop terapeutic sau pentru igiena personală.

Ce sunt?

Uleiurile esențiale sunt extracte concentrate de plante, seva din inima plantelor, care păstrează mirosul și aroma naturală sau „esența” din sursa lor. 

Cum acționează?

Efectele lor asupra sănătății și stării de bine a organismului sunt nenumărate. Pot stimula simțul mirosului sau pot avea efecte medicinale atunci când sunt absorbite. Sunt utilizate cel mai frecvent în practica aromaterapiei. Ele sunt făcute fie pentru a fi inhalate, fie se diluează, pentru a fi aplicate pe piele. Există peste 90 de uleiuri esențiale utilizate în mod obișnuit, fiecare asociate cu anumite afirmații de sănătate.

Cum se obțin?

Uleiurile esențiale sunt obținute prin distilare (prin abur și/sau apă) sau prin metode mecanice, cum ar fi presarea la rece. După extragerea substanțelor aromatice, acestea sunt combinate cu un ulei purtător, pentru a fi creat un produs gata de utilizare. Modul în care sunt fabricate uleiurile este important. Presarea la rece este metoda prin care se obține un ulei esențial pur. Uleiurile de înaltă calitate folosesc numai compuși de plante pure extrași prin distilare sau presare la rece. Evitați uleiurile esențiale care au fost diluate cu parfumuri sintetice sau substanțe chimice.

 

PRECAUȚII: Uleiurile esențiale sunt, în general, considerate sigure. Dar, uneori, ele pot provoca reacții adverse grave la unele persoane, mai ales dacă sunt aplicate direct pe piele sau ingerate. Dacă aveți o afecțiune gravă de sănătate sau luați medicamente, trebuie să discutați despre utilizarea lor cu medicul dumneavoastră.

 

Utilizarea

Uleiurile esențiale sunt foarte puternice și trebuie întotdeauna diluate înainte de a fi utilizate topic!

Rata de diluare

Pentru adulți, 15 picături de ulei esențial la 6 sau 7 lingurițe de ulei purtător este un raport bun. Pentru copii, utilizați mai puțin ulei esențial, în jur de 3 până la 5 picături până la 6 lingurițe de ulei purtător. Puteți începe întotdeauna cu și mai puține picături de ulei esențial.

Test de plasture

Înainte de a utiliza un ulei esențial pe piele, este important să faceți un test de plasture pentru a vedea cum reacționează pielea dvs. Pentru a face testul  urmați acești pași: ● Spălați-vă antebrațul cu un săpun ușor ● Uscați-vă pielea ● Aplicați câteva picături de ulei esențial diluat pe un petic mic de antebraț ● Puneți un bandaj pe zonă, apoi așteptați 24 de ore ● Dacă întâmpinați vreun disconfort înainte ca cele 24 de ore să se termine, spălați imediat zona cu săpun ● După 24 de ore, îndepărtați bandajul și căutați semne ale unei reacții adverse. Dacă observați pielea roșie, mâncărime sau iritație, ar trebui să întrerupeți utilizarea uleiului.


Cum le folosim?


1. In difuzorul de aromaterapie

Luați o cantitate adecvată de ulei și adăugați în aparatul de aromaterapie. Așteptați un moment, parfumul se va răspândi natural în cameră.

2. Pentru masaj

Uleiul esențial pur și uleiul de bază pot fi utilizate pentru piele după diluare. Rata de diluare a uleiului esențial pur și a uleiului de bază este de 1:10.

3. Pentru baie

Puneți câteva picături de ulei esențial (amestecat cu un ulei purtător) în apa caldă a căzii, și înmuiați întregul corp pentru aproximativ 20 de minute. Amestecați uleiul esențial în apă caldă înainte de utilizare. Dacă temperatura apei este prea mare, uleiul esențial se va evapora rapid.

4. Adăugate în șampon și balsam

Șampon: Adăugați aproximativ 2 picături de ulei esențial în șampon, ungeți-l uniform pe păr, masând ușor 3-5 minute, apoi spălați cu apă limpede;

Balsam: Amestecați balsam cu uleiul esențial în proporție de 10 :1, masați ușor scalpul pentru a-l absorbi, înfășurați capul cu un prosop timp de aproximativ 15 minute și apoi spălați cu șampon.

  

PRECAUȚII

Se diluează, se diluează, se diluează!

Uleiurile esențiale sunt sigure, dar puternice și pot provoca uneori iritații sau reacții alergice la unele persoane. Nu folosiți un ulei esențial provenit dintr-un ingredient sau o familie botanică la care sunteți alergici și nu îl puneți niciodată direct pe piele sau păr, decât dacă este diluat cu un ulei de purtător.

Amestecați cu un ulei înainte de a adăuga în apă. Nu turnați uleiuri esențiale direct în apa de baie, deoarece acestea vor fi acoperite și nu se vor amesteca cu apa. Amestecați-le mai întâi cu un ulei purtător. Apoi combinați-le cu apa de baie.

Utilizați cu precauție în jurul animalelor de companie. Uleiurile esențiale pot ajuta uneori la calmarea animalelor de companie, dar în unele cazuri, ele pot agita câini sau pisicile sau pot fi dăunătoare. Ele nu trebuie lăsate niciodată nicăieri unde un animal de companie ar putea ajunge la ele, deoarece pot fi otrăvitoare dacă sunt ingerate. Amintiți-vă că pisicile și câinii își ling substanțele din blană. Întotdeauna consultați medicul veterinar înainte de a le utiliza într-o locuință cu animale de companie.

Nu sunt întotdeauna potrivite pentru copii, înainte de utilizare, consultați medicul pediatru.

Achiziționați de la furnizori de încredere, care comercializează doar uleiuri naturale sau organice. 


Depozitare

Pentru a păstra prospețimea uleiului pentru cea mai lungă perioadă, păstrați-l într-un loc rece și întunecat. Nu este necesar să fie refrigerat, deși temperatura rece nu îl va răni. Dacă doriți să-l refrigerați, închideți sticla într-o pungă etanșă, astfel încât parfumul uleiului să nu vă afecteze mâncarea.


Aparat Aroma Diffuser Ceramic Black (Negru), Life Care®

Kräuter® by Life Care®

Aparat Aroma Diffuser Ceramic Black (Negru), Life Care®

399,99 lei

 Aparat de aromaterapie ceramic Aspect elegant Dotat cu lumina de noapte Umidificator de cameraAparatul Aroma Diffuser Ceramic Black (Negru), Life Care® este special creat pentru aromatizarea incaperiilor dorite. In spatiul dedica..

Aparat Aroma Diffuser White (Alb), Life Care®

Kräuter® by Life Care®

Aparat Aroma Diffuser White (Alb), Life Care®

204,99 lei

 Aparat de aromaterapie cu lumini colorate Setare timp functionare Contine cablu usbAparatul Aroma Diffuser White (Alb), Life Care® este special creat pentru aromatizarea incaperiilor dorite. In spatiul dedicat pentru lichid, se toarna..

KIT AromaTherapie, cu diffuser alb, Life Care®

Kräuter® by Life Care®

KIT AromaTherapie, cu diffuser alb, Life Care®

349,99 lei

 concept integrat de aromaterapie esente cu beneficii terapeutice ulei de migdale pentru masaj potrivit inclusiv in masina relaxarea mintii si a corpuluiKIT-ul AromaTherapie, cu diffuser alb, Life Care® te ajuta sa ai parte d..

KIT AromaTherapie, cu diffuser negru ceramic, Life Care®

Kräuter® by Life Care®

KIT AromaTherapie, cu diffuser negru ceramic, Life Care®

549,99 lei

 concept integrat de aromaterapie esente cu beneficii terapeutice ulei de migdale pentru masaj aparat umidificator de cameraKIT-ul AromaTherapie, cu diffuser negru ceramic, Life Care® te ajuta sa iti creezi propriul tau spatiu de ..

Set 20 Uleiuri esentiale 100% Naturale Grad terapeutic

Set 20 Uleiuri esentiale 100% Naturale Grad terapeutic

1.180,00 lei

Setul conține 20 de uleiuri esențiale:Rozmarin Ulei Esenţial PUR 10 ml GRAD TERAPEUTICPine Tree Ulei Esenţial PUR 10 ml GRAD TERAPEUTICGrapefruit Ulei Esenţial PUR 10 ml GRAD TERAPEUTICTea Tree Ulei Esenţial PUR 10 ml GRAD TERAPEU..

Ulei esential de Eucalipt, natural, Life Care®

Kräuter® by Life Care®

Ulei esential de Eucalipt, natural, Life Care®

29,99 lei

 concept integrat de aromaterapie ulei 100% natural efect decongestionantUlei 100% naturalUleiul esential de Eucalipt, natural, Life Care® este 100% natural. Se poate folosi in procesul de aromaterapie, aplicat direct pe piele sau intr..

Ulei esential de Gardenie, natural, Life Care®

Kräuter® by Life Care®

Ulei esential de Gardenie, natural, Life Care®

29,99 lei

 concept integrat de aromaterapie ulei 100% natural efect relaxantRitmul haotic al vietii ne face uneori sa ne simtim obositi psihic. Atunci cand nu ai suficient timp pentru a te relaxa la spa sau sa mergi la masaj, poti alege uleiul d..

Ulei esential de Lamaie BIO, Life Care®

Kräuter® by Life Care®

Ulei esential de Lamaie BIO, Life Care®

29,99 lei

 contine esenta de lamaie BIO efect tonic si energizant Concept integrat de aromaterapieUleiul esential de Lamaie BIO, Life Care® este potrivit pentru toate tipurile de piele, avand efect calmant asupra pielii. Revitalizeaza pielea obo..

Ulei esential de Lavanda BIO, Life Care®

Kräuter® by Life Care®

Ulei esential de Lavanda BIO, Life Care®

29,99 lei

 contine esenta de lavanda BIO efect calmant Concept integrat de aromaterapieDaca te confrunti cu insomnii si doresti sa experimentezi efectele aromaterapiei pentru un somn linistitor, atunci ar trebui sa incerci uleiul esential de lav..

Ulei esential de Pin, natural, Life Care®

Kräuter® by Life Care®

Ulei esential de Pin, natural, Life Care®

29,99 lei

 concept integrat de aromaterapie ulei 100% natural efect revigorantUleiul de pin are o multitudine de beneficii pentru sanatate, datorita substantelor active care lupta cu germenii si previn multiplicarea bacteriilor. Uleiul esential ..

Ulei, Magic Oil, (Mix de uleiuri esentiale), Life Care®

Kräuter® by Life Care®

Ulei, Magic Oil, (Mix de uleiuri esentiale), Life Care®

61,99 lei

 Stare de bine generala Actiune complexa pentru organism Spectru larg de acoperire Efect imediatTe simti incordat si ai nevoie de momentul tau de relaxare? Incearca uleiul, Magic Oil, Life Care® care iti va reda starea d..

Afişare 1 - 11 din 11 (1 pagini)