Uleiuri esentiale
Aici găsiți uleiuri esențiale de calitate superioară: eucalipt, gardenia,
lămâie, lavandă, pin, oregano
● Ulei „Magic Oil – Life Care”, cu peste 30 de uleiuri esențiale ● Set 20 de uleiuri esențiale 100% grad terapeutic ● Aparate pentru aromaterapie
● Kituri - aparat aromaterapie și uleiuri esențiale
În prezent, stresul este considerat unul dintre factorii care favorizează apariția bolilor. O metodă rapidă de alungare a stresului și obținerea bunei dispoziții este aromaterapia (terapia cu uleiuri esențiale), folosită încă din timpuri străvechi. Uleiurile esențiale erau folosite de sacerdoți în timpul ritualurilor, de către alchimiști în timpul meditației, de către elitele societății în scop terapeutic sau pentru igiena personală.
Ce sunt?
Uleiurile esențiale sunt extracte concentrate de plante, seva din inima plantelor, care păstrează mirosul și aroma naturală sau „esența” din sursa lor.
Cum acționează?
Efectele lor asupra sănătății și stării de bine a organismului sunt nenumărate. Pot stimula simțul mirosului sau pot avea efecte medicinale atunci când sunt absorbite. Sunt utilizate cel mai frecvent în practica aromaterapiei. Ele sunt făcute fie pentru a fi inhalate, fie se diluează, pentru a fi aplicate pe piele. Există peste 90 de uleiuri esențiale utilizate în mod obișnuit, fiecare asociate cu anumite afirmații de sănătate.
Cum se obțin?
Uleiurile esențiale sunt obținute prin distilare (prin abur și/sau apă) sau prin metode mecanice, cum ar fi presarea la rece. După extragerea substanțelor aromatice, acestea sunt combinate cu un ulei purtător, pentru a fi creat un produs gata de utilizare. Modul în care sunt fabricate uleiurile este important. Presarea la rece este metoda prin care se obține un ulei esențial pur. Uleiurile de înaltă calitate folosesc numai compuși de plante pure extrași prin distilare sau presare la rece. Evitați uleiurile esențiale care au fost diluate cu parfumuri sintetice sau substanțe chimice.
PRECAUȚII: Uleiurile esențiale sunt, în general, considerate sigure. Dar, uneori, ele pot provoca reacții adverse grave la unele persoane, mai ales dacă sunt
aplicate direct pe piele sau ingerate. Dacă aveți o afecțiune
gravă de sănătate sau luați medicamente, trebuie să discutați despre utilizarea
lor cu medicul dumneavoastră.
Utilizarea
Uleiurile esențiale sunt foarte puternice și trebuie întotdeauna diluate înainte de a fi utilizate topic!
Rata de diluare
Pentru adulți, 15 picături de ulei esențial la 6 sau 7 lingurițe de ulei purtător este un raport bun. Pentru copii, utilizați mai puțin ulei esențial, în jur de 3 până la 5 picături până la 6 lingurițe de ulei purtător. Puteți începe întotdeauna cu și mai puține picături de ulei esențial.
Test de plasture
Înainte de a utiliza un ulei esențial pe piele, este important să faceți un test de plasture pentru a vedea cum reacționează pielea dvs. Pentru a face testul urmați acești pași:
Cum le folosim?
1. In difuzorul de aromaterapie
Luați o cantitate adecvată de ulei și adăugați în aparatul de aromaterapie. Așteptați un moment, parfumul se va răspândi natural în cameră.
2. Pentru masaj
Uleiul esențial pur și uleiul de bază
pot fi utilizate pentru piele după diluare. Rata de diluare a uleiului esențial
pur și a uleiului de bază este de 1:10.
3. Pentru baie
Puneți câteva picături de ulei esențial (amestecat cu un ulei purtător) în apa caldă a căzii, și înmuiați întregul corp pentru aproximativ
20 de minute. Amestecați uleiul esențial în apă caldă înainte de utilizare.
Dacă temperatura apei este prea mare, uleiul esențial se va evapora rapid.
4. Adăugate în șampon și balsam
Șampon: Adăugați aproximativ 2 picături
de ulei esențial în șampon, ungeți-l uniform pe păr, masând ușor 3-5 minute,
apoi spălați cu apă limpede;
Balsam: Amestecați balsam cu uleiul
esențial în proporție de 10 :1, masați ușor scalpul pentru a-l absorbi,
înfășurați capul cu un prosop timp de aproximativ 15 minute și apoi spălați cu șampon.
PRECAUȚII
Se
diluează, se diluează, se diluează!
Uleiurile esențiale sunt sigure, dar puternice și pot provoca uneori
iritații sau reacții alergice la unele persoane. Nu folosiți un ulei esențial
provenit dintr-un ingredient sau o familie botanică la care sunteți alergici și
nu îl puneți niciodată direct pe piele sau păr, decât dacă este diluat cu un
ulei de purtător.
Amestecați cu un ulei înainte de a adăuga în apă. Nu turnați uleiuri esențiale direct în apa de baie, deoarece acestea vor fi acoperite și nu se vor amesteca cu apa. Amestecați-le mai întâi cu un ulei purtător. Apoi combinați-le cu apa de baie.
Utilizați cu precauție în jurul animalelor de companie. Uleiurile esențiale pot ajuta uneori la calmarea animalelor de companie, dar în unele cazuri, ele pot
agita câini sau pisicile sau pot fi dăunătoare. Ele nu trebuie lăsate niciodată nicăieri unde un animal de
companie ar putea ajunge la ele, deoarece pot fi otrăvitoare dacă sunt
ingerate. Amintiți-vă că pisicile și câinii își ling substanțele din blană.
Nu sunt întotdeauna potrivite pentru copii, înainte de utilizare, consultați medicul pediatru.
Achiziționați de la furnizori de încredere, care comercializează doar uleiuri naturale sau organice.
Depozitare
Pentru a păstra prospețimea uleiului pentru cea mai lungă perioadă, păstrați-l într-un loc rece și întunecat. Nu este necesar să fie refrigerat, deși temperatura rece nu îl va răni. Dacă doriți să-l refrigerați, închideți sticla într-o pungă etanșă, astfel încât parfumul uleiului să nu vă afecteze mâncarea.